No i jak tam wrażenia z jednomasa i wtrysków ? Co z tym dzwonieniem ? Przeszło ?
[O1] 1.6 falują obroty na biegu jałowym-nic nie pomaga
Zwiń
X
-
[O1] 1.6 falują obroty na biegu jałowym-nic nie pomaga
Witam,jestem nowy na forum i nowym użytkownikiem Octavi 1.6 8V 75KM, po zakupie tego autka dopadł mnie problem z falującymi obrotami, byłem już u elektryków i mechaników. Zrobiłem juz dużo rzeczy i nadal to samo:
wymienione
kable
świece
aparat zapłonowy
kopułka
palec
rozrząd (dobrze ustawiony)
przepustnice 3 razy + adaptacje
zmiana sterownika-komputera i kasowanie błędów
wymiana listwy wtryskowej
czujnik ciśnienia w kolektorze
sprawdziłem szczelność dolotów powietrza
sonda
czujnik temp sprawdzony
ma ktoś jeszcze jakieś pomysły czym to może być?
-
-
Zamieszczone przez krzysiekrymwymienione
kable
świece
aparat zapłonowy
kopułka
palec
rozrząd (dobrze ustawiony)
przepustnice 3 razy + adaptacje
zmiana sterownika-komputera i kasowanie błędów
wymiana listwy wtryskowej
czujnik ciśnienia w kolektorze
sprawdziłem szczelność dolotów powietrza
sonda
czujnik temp sprawdzonyO rany - jedna siódma życia to poniedziałek
Komentarz
-
-
Gość
-
Panowie, falujące obroty w AEE, AKL i AEH to przecież legenda. Jeśli komuś udało sie problem wyeliminować, to na krótko, i u róznych ludzi rózne były przyczyny. Ja się z tym pogodziłem, czego i Wam życzę Ot taki urok naszych silników. Takie same problemy mają na forum VW... tak więc nie jesteśmy sami z tym problemem i albo sie z tym pogódźmy albo zmieńmy auto !!
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez ViniuPanowie, falujące obroty w AEE, AKL i AEH to przecież legenda. Jeśli komuś udało sie problem wyeliminować, to na krótko, i u róznych ludzi rózne były przyczyny. Ja się z tym pogodziłem, czego i Wam życzę Ot taki urok naszych silników. Takie same problemy mają na forum VW... tak więc nie jesteśmy sami z tym problemem i albo sie z tym pogódźmy albo zmieńmy auto !!
Komentarz
-
-
Gość
Panowie ale pod pojeciem falujace obroty co autor mial na mysli?! bo ja sadze ze chodzilo o spore skoki obrotow, a jezeli tak to nie jest to normalne, u mnie w 1,6 AEE, ale w polo kiedy obroty zaczely swirowac pomoglo czyszczenie przepustnicy. Potem spokoj, nie bylo nic co by moglo niepokoic, owszem zgodze sie ze jezeli zaczyna sie to dziac w tym silniku to nic niezwyklego bo jest to powszechne, ale nie rozumiem juz jak mozna przejsc nad tym do porzadku dziennego. podjezdzam na skrzyzowanie a tu przygazowka do 3 tys. a moja noga na glebie, u mnie wlasnie tak skakaly obroty.
Co do cisnienia pompy nie mam pojecia jakie ma byc (pewnie na necie znajdziesz) ale to pierwsze co przyszlo mi do glowy , bo u mnie byly podejrzenia o pompe wlasnie, naszczescie skonczylo sie prozaicznie.
Komentarz
-
może czujnik hala :?:ILE WYJAZDÓW TYLE POWROTÓW
http://www.bunkry.pl/pl/index.html
a gdy pomogłem, to nie bądź wiśnia i naciśnij POMÓGŁ.
http://www.motostat.pl/user_images/16862/icon3.png
Była SKODA 1 jest PEUGEOT 207
Komentarz
-
-
u mnie w AKL też obroty falowały, wyczysciłem przepustnicę, wymieniłem świece i kable i nadal obroty falują wyczytałem gdzieś, że przyczyną może być jakieś lewe powietrze, które się tam dostajeASO Skoda Warszawa Ursynów ul.Gruchacza 39 - najlepsze ceny w Polsce na hasło :Octavia Club Polska
Kontakt mailowy w sprawie wyceny części: [email protected] (p.Adam Wiśniewski, p.Łukasz Poniatowski i p.Kamil Banaszek) , tel.22-549-10-60
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez robekcoolkrzysiekrym, z ciekawości - jaki masz przebieg?
jeszcze jednej opcji nie wykorzystałeś :idea:
robekcool jakiej to opcji jeszcze nie wykorzystałem????
Wczoraj podczas jazdy z góry na luzie obroty ani trochę nie falowały i później pod górę na pełny obrotomierz i tak jakby mi brakło na chwile paliwa.
Komentarz
-
Komentarz